Bamboe vloer

Houten vloeren van bamboe zijn een opkomende trend. De meest opvallende eigenschap van bamboe vloeren is zonder twijfel de schoonheid. In combinatie met de enorme keuze aan stijlen, kleuren en afwerkingen is er altijd een bamboe vloer die aan uw wensen voldoet. Het brede assortiment biedt voor elke situatie én budget een geschikt vloer; van projecttoepassingen tot privé woningen.

Meer informatie volgt hieronder

Duurzame vloeren

De interesse in bamboe is niet alleen groeiende vanwege de mooie uitstraling van de vloer, maar ook door het milieuaspect. Het pluspunt van bamboe is het feit dat het geen boom is, maar een grassoort welke al na 5 jaar kaprijp is. Hierdoor kan op het vlak van duurzaamheid geen houtsoort aan bamboe tippen. Daarbij zijn de massieve bamboe vloeren van MOSO – het A-merk in bamboe vloeren – CO2 neutraal over de hele levenscyclus met een FSC certificering. De vloeren zijn sterk, hebben een zeer lange levensduur en kunnen ook worden toegepast in de meest intensief gebruikte ruimtes.

Ruime keuze in bamboe vloeren

Vloerdelen en ook lamelparket worden gefabriceerd uit meerdere lagen geperst bamboe. De sfeer van een bamboe vloer wordt bepaald door de kleur en door de karakteristieke bamboe structuur. Het natuurlijke kleurenscala loopt van karamel tot donkerbruin, maar ook transparant wit en zwart gelakte vloeren komen voor. Door voortdurende innovatie op het decoratieve vlak is er steeds meer mogelijk. Zo heeft MOSO een zeer breed palet aan nieuwe stijlen, kleuren en oppervlakken geïntroduceerd. Ook kan het oppervlak opgeruwd of geborsteld worden voor een doorleefd uiterlijk. Er is nu zelfs een bamboevloer beschikbaar met de originele bast als toplaag: zowel erg sterk als mooi. En zelfklevende bamboevloeren, die dezelfde positieve eigenschappen hebben als tapijt of vinyl en makkelijk te plaatsen zijn door de doe-het-zelver. Deze laatste bamboevloeren zijn laag geprijsd, zonder aan kwaliteit en uitstraling van een echte houten vloer of bamboevloer in te boeten. Alle bamboe vloeren zijn anti-statisch en anti allergisch en dragen hierdoor bij aan een gezond binnenklimaat.

Verschillende toepassingen

MOSO heeft ook een ruim assortiment bamboe plaatmateriaal en fineer in het programma, voor toepassingen zoals trappen, deuren, wanden, plafonds en meubels. Het brede assortiment producten biedt de mogelijkheid om het gekozen bamboe lijnenpatroon door te voeren in verschillende toepassingen. Ook voor buitentoepassingen is bamboe zeer geschikt. Met name voor gebruik als terrasplank.

Inspiratie en informatie

Voor meer informatie en inspiratie op het gebied van bamboe vloeren nodigen wij u graag uit in onze showroom.

Enkele voorbeelden.

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

contactformulier

Contacteer ons voor een gedetailleerde prijslijst. Wij komen deze persoonlijk overhandigen of nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek in onze showroom in Kerkrade.