Kurkvloer

Een kurkvloer is de perfecte vloer als u zoekt naar een duurzame, natuurlijke en warmte-isolerende vloer. Het is anti-allergisch, antistatisch, geluiddempend en voelt zacht aan. Een kurkvloer past daarom perfect bij jonge gezinnen. Ook zijn er waterbestendige kurkvloeren die geschikt zijn voor de badkamer. Ook vloerverwarming kan prima in combinatie met de meeste kurkvloeren. U kunt kiezen uit verschillende houtdessins, steen designs of de klassieke uitstraling voor echte kurkliefhebbers!

Meer informatie volgt hieronder

Kurkvloeren

Mjo is een Portugese kurkfabriek welke gespecialiseerd is in het vervaardigen van allerhande kurktoepassingen.
Procork importeert deze producten en zorgt voor de verdeling in België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Van de meest populaire referenties uit het assortiment Escape en Dream heeft Procork steeds op voorraad.
Het Mjo kurkvloeren assortiment is voorzien van een gepatenteerde uni-click verbinding die toelaat de verschillende panelen op een vlotte en eenvoudige manier in elkaar te klikken.
De Escape kurkvloeren bieden een ruim assortiment van wel 14 referenties met een D’Waer beschermlaag.
De Dream collectie combineert de gunstige akoestische effecten van een kurken onderlaag en een tussenlaag met de zeer slijtvaste LVT vinyl toplaag.
Om tegemoet te komen aan hoge eisen m.b.t. thermische of akoestische isolatie kan bovenop het dampscherm een ondervloer uit kurk op rol (2 tot 6 mm) geplaatst worden. Deze zorgt samen met de dempende kurklaag op het klik-paneel voor een extra demping van contact- en leefgeluiden.

Waarom kurkvloeren

Kurk bestaat uit miljoenen kurkcellen die ieder functioneren als kleine geluid en warmte isolatoren en absorberen druk en schok, hetgeen kurk veerkrachtig maakt. Door zijn oorspronkelijke vorm steeds aan te nemen, is een kurkvloer bestand tegen zware belasting. Kurk is een dermate uniek materiaal dat zelfs de moderne technologie niet in staat is om het te imiteren of te overtreffen. Het is dan ook geen wonder dat dit voor 100% een ecologisch natuurproduct is. De kurk wordt gewonnen zonder dat daarbij de boom beschadigd of geveld wordt. Deze unieke eigenschappen maken de kurkvloer geluiddempend, veerkrachtig en warmtegeleidend.

Wat is een kurkvloer?

Kurk is afkomstig van de schors van een kurkeik. Deze bomen groeien vooral in grote bossen in Spanje en Portugal. De eerste keer kan de schors worden geoogst wanneer de boom ongeveer 25 jaar is. Daarna kan er elke 9 jaar weer nieuwe kurk worden geoogst. Dit maakt een kurkvloer, naast dat kurk volledig kan worden gerecycled, een zeer milieuvriendelijk product. De kurk wordt verwerkt tot vloerdelen en samengevoegd met HDF. Vaak wordt de vloer ook nog voorzien van een LVT vinyl toplaag waar het design in is verwerkt.
De dikte van een kurkvloer kan variëren tussen de 2 tot 15 mm dikte. De toplaag heeft een dikte van 2 tot 6 mm.

Hoe wordt een kurkvloer gelegd?

Voordat de vloer gelegd wordt moet de ondervloer worden gecontroleerd. Deze moet namelijk kunnen fungeren als buffer voor opstijgend vocht. Ook moet de vloer egaal zijn. Er zijn twee soorten kurkvloeren: een kurkvloer met een kliksysteem of kleefkurk. De vloer kan zwevend of verlijmd worden gelegd. Omdat kurk kan uitzetten wordt er rekening gehouden met een aantal centimeter speling.

Onderhoud van een kurkvloer

Een kurkvloer is slijtvast en is zeer makkelijk in onderhoud. Zand kan echter krassen achterlaten in de toplaag. Verwijder daarom regelmatig vuil en stof met een stofwisser of stofzuiger met parketborstel. Dweilen kan met een vochtige doek en een schoonmaakmiddel voor kurk. Gebruik geen allesreiniger, chloor, groene zeep of azijn. U kunt de toplaag verder beschermen door schoonloopmatten bij de buitendeuren te plaatsen en meubels af te schermen met viltjes. Zet bloempotten nooit rechtstreeks op de vloer, maar maak gebruik van een onderschotel.

Enkele voorbeelden:

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

contactformulier

Contacteer ons voor een gedetailleerde prijslijst. Wij komen deze persoonlijk overhandigen of nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek in onze showroom in Kerkrade.

reCAPTCHA is required.